Velikonoční Vídeňský ležák
RAKOVNÍK (ps). Tradiční pivovar v Rakovníku navařil na Velikonoce úplně nové pivo. Další „lahoda“ z dílny sládka Radka Holopírka nese název Vídeňský ležák.
„Chtěli jsme přispět k oslavě Velikonoc něčím hodnotným, a tak jsme oprášili tenhle styl vaření piva, který během 20. století v Evropě téměř vymizel. Jde o vynikající recepturu spodně kvašeného ležáku měděné barvy. Ta je dána vysokým obsahem vídeňského sladu, kterého jsme použili až 75 %,“ popisuje sládek. Výsledné pivo má jemnou dlouho doznívající hořkost a výraznou pitelnost.
„Vídeň je v současné době v našich restauracích a tuto sobotu ho budeme ochutnávat přímo na nádvoří pivovaru v rámci jarmarku,“ připomíná ředitelka marketingu Drahoslava Pittnerová.